Transport Romania – Freiburg – Germania

Freiburg a fost fondat in anul 1157 de Berchtold al IV-lea von Zahringen. Pozitionat strategic aproape de granite cu Franta si Elvetia, este o veche cetate medivala. Orasul Freiburg are un climat placut si o atmosfera aparte, se intinde pe o suprafata de peste 15.000 ha, avand Rinul la circa 3 km distant de partea de vest a orasului.

In anul 1200, Freiburg numara aproximativ 6.000 de locuitori.

Sub domnia lui Bertold V von Zahringen, orasul a inceput constructia catedralei Munster Freiburg pe locul unei vechi biserici parohiale.

Batalia de la Sempach din anul 1386 a dus la moartea multor nobili ai orasului Freiburg.

Universitatea Albert – Ludwigs a fost infiintata in anul 1457 de catre Albrecht VI, fiind una dintre cele mai vechi si prestigioase universitati din Germania.

In anul 1520, Freiburg a decis sa nu ia parte la reforma devenind un centru catolic important.

In perioada 1648 – 1805 Freiburg a servit drept capitala administrativa a Austriei.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, orasul Freiburg a fost puternic bombardat. Dupa cel de-ai doilea razboi mondial, central orasului a fost refacut folosind planurile medievale, pastrandu-I farmecul traditional.

Freiburg a avut de-a lungul anilor o stransa legatura cu dinastia de Hapsburg, iar dintr-o cetate medieval a devenit oras modern, avand la ora actuala peste 200.000 de locuitori.