Obiective Turistice

Orasul Freiburg este un important centru cultural german si mai ales un centru universitar de prestigiu, dar si un oras destul de traditionalist.

Freiburg este un punct de atractie pentru turismul regional datorita frumusetii sale scenice, clima relativ calda si insorita avand un acces usor la Padurea Neagra.

Datorita punctelor de atractie din Freiburg, firmele de transport persoane desfasoara curse regulate din toata Europa cu destinatie catre orasul Freiburg din Germania.

Orasul Freiburg are un sistem neobisnuit de jgheaburi (numite Bachle) care ruleaza pe intreg centrul sau. Aceste Bachle, o data utilizate pentru a furniza apa pentru combaterea incendiilor si animale refresh, sunt in mod constant in care curge apa deviata din Dreisam. TradiĊ£ia locala spune ca daca faci un pas intr-o Bachle, va casatori cu o Freiburger.

Una dintre principalele atractii ale locului ramane Carnavalul din Freiburg, care convinge in fiecare an multi turisti sa isi petreaca macar cateva zile in Freiburg. Carnavalul din Freiburg este unul dintre putinele locuri din Germania unde se sarbatoreste intr-un mod traditional si impresionant, cu oameni deghizati, dansand in strada si in barurile din oras.

Prezenta numerosilor turisti in orasul Freiburg este datorata curselor regulate desfasurate de catre firmele de transport persoane din Europa care au ca destinatie principala Carnavalul din Freiburg.

Pentru iubitorii de arta, nu ratati:

 • Munster
 • Catedrala din Freiburg
 • Muzeul de Preistorie
 • Adelhausermuseum
 • Kaufhaus
 • Universitatea din Freiburg
 • Schwaben Tor
 • Muzeum for neue Kunst
 • Freiburg Fastnetmuseum
 • Wentzingerhaus
 • Augustinermuseum

Cu ajutorul ghidului turistic puteti afla mai multe informatii privind atractiile turistice ale orasului Freiburg.

Munster: principala atractie a orasului pentru cei mai multi vizitatori, privelistea care se deschide din turn fiind incredibila.

Catedrala din Freiburg: un extraordinar exemplu al stilului gotic german, cu frumoase vitralii, decoratiuni si sculpturi, este o catedrala / muzeu, loc de pelerinaj si muzeu de arta sacra.

Muzeul de Preistorie: interesant pentru colectiile sale de fosile si unele descoperite in regiune, precum si pentru putinele exemple de arta primitiva.

Adelhausermuseum: un alt muzeu deosebit de popular si foarte aglomerat, ce are expozitii permanente de botanica, geologie si preistorie, foarte bogate si variate. Periodic exponatele sunt schimbate cu noi piese din colectiile institutiei.

Kaufhaus: cladirea de secol XVI a fost in trecut Casa Comerciantilor, astazi fiind un reper arhitectural si artistic.

Universitatea din Freiburg: universitatea din oras, una dintre cele mai apreciate din tara, a fost infiintata in secolul XVII si are in prezent peste 20.000 de studenti.

Schwaben Tor: unul din cele doua turnuri ale fortificatiilor medievale originale, suprinzator de bine pastrat si intretinut.

Museum for neue Kunst: Muzeul de Arta Moderna din Freiburg are o colectie deosebita de arta din secolul XX, in principal artisti germani, dar si alte opere.

Freiburger Fastnetmuseum: unul dintre muzeele inedite si foarte populare din Freiburg, acesta este dedicat exclusiv istoriei carnavalului din oras, de la primele sale editii pana in prezent. Vizitatorii pot vedea documente, fotografii, articole din ziare, costume, obiecte diverse.

Wentzingerhaus: Muzeul de Istorie Urbana este dedicata studierii si prezervarii artefactelor descoperite in regiune, dar si documentelor si artei urbane.

Augustinermuseum: aici poate fi admirata o colectie de pictura si sculptura medievala, vitralii, accesorii, arta decorativa.