Orasul Freiburg

Orasul Freiburg este capitala regiunii Sudlicher Oberrhein si a districtului Breisgau–Hochschwarzwald, care inconjuara orasul aproape in totalitate, fiind si unul dintre cele patru regiuni guvernamentale, din tinutul Baden–Wurttemberg, in Germania, localizata in sud-vestul tarii, in regiunea Breisgau, la marginea vestica a partii de sud a muntilor Padurea Neagra, aflandu-se la o ora distanta de Franta si de Elvetia.

Orasul Freiburg se intinde pe o suprafata de 20 km de la vest spre est si 18 km de la nord spre sud, cu o acoperire de 15.300 ha.

Orasele cu care se invecineaza Freiburg sunt Mulhouse, Basel, la aproximativ 60 km in partea de sud, Zurich la aproximativ 86 km in partea de sud-est, Strasburg la aproximativ 85 km, Karlsruhe la aproximativ 140 km in partea de nord si Stuttgart la aproximativ 200 km in partea de nord-est.

In prezent, orasul Freiburg are aproximativ 220.000 de locuitori, dintre care circa 30.000 sunt studenti ai Universitatii din Freiburg.

Centrul orasului se caracterizeaza prin strazile sale pavate si prin paraurile repezi numite Bachle, care in timpurile medievale, erau canale de scurgere pentru deseuri.

Firmele de transport persoane din Freiburg ofera curse regulate de autocare spre diferite destinatii din Europa. Cele mai solicitate curse de autocar isi au destinatia in orasele din Romania.

Din punct de vedere cultural, Freiburg este un oras traditionalist, iar una dintre principalele atractii ale locului este Carnavalul din Freiburg, care atrage in fiecare an multi turisti.

Din punct de vedere educational, Universitatea din Freiburg este un centru universitar de prestigiu, academic si de cercetare, care a gazduit in timp numerosi intelectuali si laureati ai Premiului Nobel.

Clima placuta din zona a adus orasului faima de a fi cel mai cald oras din Germania. Rinul se afla la doar 3 km de marginea de vest a orasului Freiburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>