Universitatea din Freiburg

Freiburg este printre cele mai populare orase universitare din Germania, cu cel mai mare numar de studenti. Orasul Freiburg este un centru renumit de cadre didactice universitare si de cercetare cu numerosi intelectuali si laureati ai premiului Nobel.

Orasul Freiburg are peste 200.000 de locuitori, din care sunt aproximativ 30.000 de studenti. Aproximativ 16% din aceşti studenţi sunt străini, din cca. 120 de ţări diferite.

Firmele de transport persoane care efectueaza curse regulate cu destinatia Germania asigura studentilor straini transportul catre universitatea din Freiburg.

Fiecare universitate are propriul centru international care te poate ajuta cu orice problema sau dificultate aparuta.

Freiburg gazduieste una din cele mai vechi si mai renumite universitati din Germania, si anume Universitatea  Albert Ludwig, fiind si centru medical.

Freiburg de asemenea gazduieste diverse alte institutii de invatamant si cercetare, cum ar fi Universitatea de Educatie, Univeristatea Protestanta pentru stiinte aplicate, Academia de muzica, Universitatea Catolica pentru stiinte aplicate, Univesitatea Internationala a educatiei cooperative IUCE.

Universitatea a fost fondată în 1457 de către dinastia Habsburigca. Universitatea din Freiburg este a cincea universitate ca vechime din Germania. Este una dintre cele mai prestigioase universitati din Europa.

Universitatea din Freiburg are o varietate de oportunităţi de invatare si cercetare. Universitatea este formata din 11 facultati si atrage studenti din toate colturile lumii.

Universitatea din Freiburg a fost casa multor minti stralucite, inclusive figure eminente cum ar fi Johann Eck, Max Weber, Rudolf Carnap, Edmund Husserl, Meinecke Friedrich, Martin Heidegger, Hannah Arendt, Hans – Georg Gadamer si Friedrich Hayek.

Într-o evaluare de programe postuniversitare europene, Freiburg a fost clasat printre universităţile de frunte în mai multe domenii supuse examinarii.

In prezent, la universitatea din Freiburg, exista aproximativ 430 de profesori, 3695 de angajati academic si 8644 de angajati non-academic, fiind si cel mai mare angajator din regiune.